Mėsainių verslas – laisva niša Lietuvoje?

Besikeičiantys mūsų valgymo įpročiai atveria galimybes verslininkams, spėjantiems žengti koja kojon su naujausiomis tendencijomis. Paskutinė Lietuvos kulinarijos mada – mėsainis – šiandien jau tapo neatsiejama restoranų meniu dalimi. O nuo šiol – turime visas galimybes puikaus restorano lygio mėsainį pasigaminti ir namuose. Didieji Lietuvos prekybos centrai pradėjo prekiauti 100 proc. jautienos maltiniais mėsainiams, paruoštais kepimui. Šią naujovę mūsų rinkai pristatė viena iš mėsos perdirbimo bendrovė, vienintelė Baltijos šalyse turinti maltinių mėsainiams gamybos liniją.

Moderni smūginio užšaldymo technologija šaldytoje mėsoje išlaiko visas maistingąsias medžiagas ir šį produktą ilgai išlaiko šviežią. „Šimto procentų jautiena yra pagardinama prieskoniais ir tą pačią akimirką specialia įranga maltinis yra užšaldomas iki -18 °C temperatūros“, – pastebi įmonės Rinkodaros ir pardavimų departamento direktorius Povilas Vinžanovas. Staigaus užšaldymo dėka mėsa yra išlaikoma šviežia ilgą laiką be jokių specialių priedų.

Iliustracija-2Iliustracija-3Pasak P. Vinžanovo, pirkėjų praleidžiamas laikas virtuvėje vis trumpėja, o kriterijai vartojamiems maisto produktams tik auga: „Pirkėjai vis daugiau dėmesio skiria tam, ką valgo, kokia yra produktų sudėtis, kaip išsirinkti greitai paruošiamą ir maistingą produktą“. Dėl to buvo nuspręsta rinkai pristatyti užšaldytus šimto procentų jautienos maltinius.

Jautiena – maistingųjų medžiagų šaltinis, joje yra visos žmogui reikalingos amino rūgštys, gausu mineralinių medžiagų, vitaminų. Įmonės šaldytais maltiniais galima gardinti mėsainius, salotas, apkepus, makaronus – visus patiekalus, kuriems reikalinga kokybiška, maistinga, šviežia jautiena.